Skolföreställning

Skolföreställning + efterdiskussion


Föreställningen spelas flitigt ute på skolor runt om i landet för elever från   Årskurs 4 och uppåt, väldigt ofta i samarbete med den lokala stödgruppsverksamheten som i samband med föreställningen finner   ett ypperligt tillfälle att informera och rekrytera.


Efter föreställningen har vi ett samtal direkt med eleverna där vi tar upp följande;


 • 400 000 barn i Sverige växer upp i en familj där missbruk förekommer
 • Det är aldrig ett barns fel att någon vuxen dricker alkohol.
 • Du är inte ensam.
 • Berätta för någon vuxen som du känner förtroende för.
 • Det finns hopp och hjälp.


  En av skådespelarna berättar hur han tog på sig skulden och började hålla det hela som en hemlighet istället för att be om  hjälp när hans mamma började dricka alkohol varje dag.


  Vi rådfrågar eleverna vem eller vilka man tycker att sonen i pjäsen skulle kunna berätta sin  hemlighet för, så han kan få hjälp och stöd i sin situation. Här kommer vi också in på vänskap och mobbing.


  Till sist tar vi upp vikten av att få träffa andra som varit med om samma upplevelser. I samband med detta presenterar sig den lokala stödgruppsverksamheten.


  Vi inkluderar även en handledning till skolpersonalen som hjälper dem att fortsätta diskutera ämnet med eleverna i klassrummet. I materialet finns ävenen informationslapp med olika tips på journummer och hemsidor dit man kan vända sig för att få mer information. Den kan delas ut till alla elever.  Media & Övrigt


  Under vårt besök i Avesta var Sveriges Radio P4 Dalarna på plats.                                                Lyssna på inslaget


  SR även på ett reportage från Storfors.            Lyssna på inslaget.


  Övrigt

  Skriv ut vår handledning


  Pris & Bokning


  Heldag med 3 elevföreställningar 35 000:-

  Halvdag med 2 föreställningar 30 000:-

  Priserna inkluderar samliga omkostnader.


  Vi har också möjlighet att ta hand om organisationen och kontakten med de berörda skolorna.


  Skriv ut faktablad

  unsplash